Over mij

In 2000 ben ik gestart met het beeldhouwen in steen. In eerste instantie onder begeleiding van Gerda Duiverman in Groningen, de laatste jaren ook in mijn eigen werkplaats in Exloo. Als kind heb ik al veel gewerkt met klei, maar beeldhouwen was voor mij thuiskomen. De hardheid van het materiaal, de schoonheid van de steen en het fysieke van het hakken in steen gaven mij veel voldoening. Toch bleef ook plastisch materiaal me trekken en combineerde ik het beeldhouwen met vervaardigen van beelden in brons. Sinds eind 2014, na het volgen van een lascursus in de Stadswerkplaats Groningen, bestaat mijn beeldend werk nu vooral uit grote buitenobjecten in Cortenstaal, vaak gecombineerd met ander metaal of glas.

Naast beeldend werk houd ik me sinds 2009 ook bezig met edelsmeden. Na het volgen van een edelsmidopleiding, heb ik mijn eigen atelier ingericht. Wat me vooral aanspreekt in het maken van sieraden is dat het een vorm van toegepaste kunst is. Sieraden zijn veel toegankelijker dan beelden en dat betekent  dat het eindresultaat niet statisch op een sokkel belandt, maar dat je er dagelijks mee kan pronken! Kunst als onderdeel van het dagelijks leven, dat is wat mij betreft zoals kunst zou moeten zijn!

Ik laat mijn werk graag voor zich spreken, laat hierbij ruimte voor de aanschouwer. Zowel in sieraden als beelden kenmerkt mijn werkt zich door heldere, krachtige beeldtaal, waarbij voortdurend de zoektocht naar nieuwe materialen zichtbaar is.